גיטרות מגיעות מהמפעלים באקשן יחסית גבוה מכמה סיבות:
- תהליך הסטאפ הסופי שרוב הגיטרות עוברות בטרם צאתן את המפעל הוא תהליך אשר מבוצע ברזולוציה נמוכה. מטרתו להביא את הגיטרה למצב נגינה טוב אך לא בהכרח לדייק ולדקדק את הסטאפ עד הרמות המוגמרות ביותר, כפי שרוב הנגנים בסופו של דבר דורשים בפועל. הדבר מבוצע על מנת לחסוך זמן ייצור יקר וחוסר יכולת מצד המפעלים לעמוד בכמויות ייצור אדירות אל מול טיפול סטאפ פרטני ומושקע לכל גיטרה וגיטרה.
- סיבה נוספת אשר משפיעה לא פחות היא העובדה שמרגע סיום תהליך הסטאפ במפעל ועד הגעתה של הגיטרה לידי הלקוח, הגיטרה עוברת טיסות, טלטלות, משלוחים, טעינה, פריקה ועוד אי אלו פעולות הובלה ברחבי הגלובוס שללא ספק לא תורמות לשימור מצב הסטאפ אשר נקבע בתום תהליך הייצור במפעל.
- יצרני הגיטרות מכל הסוגים והמינים, מבלי חס וחלילה להשמיץ אף אחד מהם ספציפית, מראש מגדירים את נתוני הסטאפ שלהם Setup) (specs לגובה אקשן (Action) די גבוה. רוב הנגנים ללא ספק יבקשו מהחנות בה הם רכשו את הגיטרה, או ממתקן הגיטרות שלהם להנמיך בעבורם את האקשן (Action)שנקבע במפעל. הסיבה שבגללה הסטאפ ספקס של המפעלים לא תואם את דרישות הלקוח נובעת מהרצון של המפעלים לספק את הגיטרה בגובה מיתרים מספיק גבוה, כך שגם אם יש אי אלו דיוקים בייצור, גובה המיתרים ‘יטשטש’ אותם ולא ייתן להם לבוא לידי ביטוי במעמד הקנייה בחנות.
כמו כל מערכת, גם את הגיטרה בוחנים בקצוות מהלך. לכן, במידה וישנם אי דיוקים בבניית או ייצור הגיטרה, הם יתגלו במהלך הסטאפ הראשון בזמן כיוון הצוואר והנמכת המיתרים. זו אחת הסיבות שכדאי בכל מקרה להכניס את הגיטרה לטיפול הסטאפ הראשון, מוקדם ככל האפשר ובסמוך לזמן הרכישה, כאשר הגיטרה עדיין במסגרת אחריות ובמקרים קיצוניים ניתן עוד יהיה להחליפה במידה ותתגלה תקלה או חוסר דיוק מבני אקוטי שמגדיר את הגיטרה כפגומה (כבר קרו מקרים מעולם).